Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Οδηγός για αρχάριους #1 Πώς να ρυθμίσετε εύκολα το προσωπικό σας email στο gmail



του Ματζουρανάκη Μανόλη


Με την κατάσταση της πανδημίας που περάσαμε αυτό το διάστημα, θέλοντας και μη, μπήκαν πολλοί στον κόσμο της τεχνολογίας αφού όλο και περισσότερες υπηρεσίες και γενικότερα καθημερινές εργασίες όλων μας όπως δημόσιες υπηρεσίες ή συναλλαγές με τράπεζες ολοκληρώνονται μέσω internet και κυρίως μέσω e-mail. 

Αρκετές φορές ο τρόπος αυτός φέρνει καθυστερήσεις επειδή δεν είναι όλοι στο σπίτι για να έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή τους συνεχώς και μπορεί συζητήσεις και συναλλαγές μέσω e-mail να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από το να γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο.

Άλλο ένα πρόβλημα με την επικοινωνία μέσω e-mail είναι ότι τα σχολεία όταν λειτουργούσαν με τηλεδιασκέψεις, οι συννενοήσεις με τους γονείς γινόντουσαν με δυσκολία για το πότε να κανονίσουν όλοι μαζί τις ώρες για την επόμενη τηλεδιάσκεψη με αποτέλεσμα αρκετά παιδιά να μην είναι παρόντα λόγω του ότι απλά δεν έχουν δει το e-mail συννενόησης.

Παρακάτω είναι ένας οδηγός για το πως μπορεί ο οποιοσδήποτε εύκολα και γρήγορα να ρυθμίσει το προσωπικό του e-mail ώστε αυτές οι καθυστερήσεις να ελαχιστοποιηθούν αφού όλοι μας περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο στο κινητό μας παρά στον υπολογιστή μας.

Δεν είναι πολύ πρακτικό να κάνουμε οδηγό για κάθε εφαρμογή που έχει η κάθε εταιρία επειδή όλες οι εταιρίες όπως η Samsung, η Xiaomi, η Huawei, η Oneplus κτλ έχει την δική της εφαρμογή email και δεν έχουμε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές αυτές. Η εφαρμογή που χρησιμοποιούμε είναι το gmail διότι μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε android συσκευή (εξαιρούμε τις ελάχιστες συσκευές της Huawei που βγήκαν το 2020 δίχως την υποστήριξη των εφαρμογών της Google λόγω του αμερικανικού εμπάργκο στη Huawei).

Για τον οδηγό για iphone και ios θα υπάρχει αντίστοιχη διεύθυνση στο τέλος του άρθρου.

Βήμα 1

Αν δεν είναι το gmail ήδη εγκατεστημένο την συσκευή μας, το κατεβάζουμε από εδώ:


Βήμα 2

Ανοίγουμε την εφαρμογή του Gmail


Βήμα 3

Πατάμε πάνω αριστερά στο κυκλικό εικονίδιο



Βήμα 4

Πατάμε προσθήκη άλλου λογαριασμού



Βήμα 5

Επιλέγουμε τον τύπο του λογαριασμού που έχουμε (για προσαρμοσμένα email για επαγγελματίες όπου είναι της μορφής email@onomaepaggelmatia.net ή παρόμοια, χρησιμοποιούμε το "Άλλος", επιλέγουμε τύπος imap και ρυθμίζουμε τα ports και τις διευθύνσεις με την καθοδήγηση του εκάστοτε παρόχου διότι κάθε πάροχος έχει τις δικές του ρυθμίσεις). Για το παράδειγμα μας επιλέγουμε google για να ρυθμίσουμε αλλά όποια από τις 4 κατηγορίες να επιλέξουμε τα βήματα είναι σχεδόν ίδια.


Βήμα 6

Βάζουμε το gmail που έχουμε και πατάμε επόμενο


Βήμα 7

Γράφουμε τον κωδικό μας και πατάμε επόμενο



Βήμα 8

Αν θέλουμε εισάγουμε αριθμό τηλεφώνου για να ελέγχουμε το e-mail και τις υπηρεσίες του αλλά δεν είναι καθόλου προτεινόμενο και πατάμε παράλειψη 

 

Βήμα 9

Αποδεχόμαστε τους όρους χρήσης και προχωράμε στο επόμενο βήμα.


Η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Για να εναλλασόμαστε μεταξύ των e-mail που έχουμε συνδέσει στο τηλέφωνο μας πατάμε στο κυκλικό εικονίδιο πάνω δεξιά και επιλέγουμε τον λογαριασμό που θέλουμε.

Έτσι όποτε μας αποστέλλεται κάποιο e-mail θα λαμβάνουμε άμεσα ειδοποίηση στο κινητό μας τηλέφωνο αρκεί να είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Για τον αντίστοιχο οδηγό για iphone δείτε το παρακάτω βίντεο:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου